Har redan gått upp ca 8 kg under denna graviditet som bara är snart i vecka 23 så försöker sakta ner viktökningen lite med att vara nyttigare. Eftersom illamåendet avtog i vecka 17 så har jag glufsat rätt bra sedan dess... Inte direkta "cravings" utan bara glufsande pga att jag tyckt det varit gott. Skulle ju vara inte så roligt om jag började väga ungefär 100 kg med mina dåliga ben och så kan man ju få graviditetsdiabetes osv...
Så har handlat ca 20 kg frukt och grönt och ikväll gjort en hippiesoppa:
Hippiesoppa:
Jag orkar inte skriva ut exakta mått. Har på det stora hela bara hackat/skurit grönsakerna och rotfrukterna i bitar och hällt i och låtit koka och sedan sjuda i ca 40 min.
Häll i ca 1 liter vatten i en stor kastrull och slå på plattan. Släng tidigt i 5-6 lagerblad.
2 dl gula linser
2 dl röda linser
2 dl kålrot
6 morötter
2 gullök
3 dl vitkål
2 dl rotselleri
3 dl blomkål
2 burkar krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 dl torkade nässlor
salt
svartpeppar
vitlök
Koka och låt sedan sjuda i ca 40 min. Smaka av kryddorna. ÄT när det svalnat lite!
Tänkte att jag skulle försöka äta lite mer näringsrik mat för bebisens skull och ja, lite för min skull också.
Jag åt med misopasta till. Väldigt gott. Hoppas min känsliga mage fixar det bara. Det brukar inte göra det. Nu har jag så ont i revisarna så jag inte orkar sitta här mer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar