Och så bakade vi just klart lussekatter! Kan inte påstå att de blev vackra men iaf goda! Hade inget att pensla med så fick improvisera med lite enkel glasyr och pärlsocker för att inte få en väldigt ful yta. Men de blev faktiskt veganska! Innehåller:
50 gram jäst
1.5 dl matolja
5.5 dl sojamjölk
0.5 gram stött saffran
2 dl strösocker
0.5 tsk salt
1.75 liter vetemjöl
I ugn 5-7 min på 250 grader
Jag valde även att blanda i mandelmassa som jag färgat grön. Bara för att de inte skulle bli för torra. Och även lite russin! Man gör dem precis som med vanliga lussekatter. Jag använde torrjäst 12 gram istället för vanlig för tycker helt enkelt att det är enklare. Man blandar bara det i mjölet och häller på mjölken! Nikolaj gillade dem iaf. Jag med!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar